четвртак, 1. април 2010.


28.03.2010. prosla je i 8. Specijalka Kluba Ruskih Rasa BKD. Kao i svaki put, ova tradicionalna manifestacija, poznata kao jedna od najkonkurentnijih izlozbi za crne terijere izvan Rusije, bila je veoma uspesna.

Na njoj su, kao i obicno, ucestvovali najbolji crni ruski terijeri sa ovih prostora, a pse je ocenjivao vrhunski strucnjak za nasu rasu iz maticne drzave, g. Sergei Galiaskarov (Moskva).

Svi crni terijeri koji su uzeli ucesca na testu karaktera su isti uspesno polozili. Tako je ponovo nasa rasa pokazala svoju nadmoc i superiornost u odnosu na ostale rase, kada su zadaci koji se postavljaju pred sluzbene pse u pitanju.

Mi smo veoma zadovoljni nasim ucescem. Prestiznu titulu prvaka rase je osvojio nas Fedor s Zolotogo Grada, iako fakticki jos junior, sa 16 meseci. Ruslan i Goga su bili na visini zadatka, dok Fortuna mora da radi na ring dresuri i prezentaciji. Mali Zlatibor je sa svojih 3,5 meseca osvojio titulu najlepse bebe u rasi i bio je glavna atrakcija na izlozbi. Najvece otkrovenje za mene bila je nasa unuka Anastasia Civitas Sancti Demetrii, koja je osvojila titulu Puppy BIS cele izlozbe i pred kojom je, definitivno, velika karijera.

Evo fotografija sa izlozbe:


Pobednik u rasi crni ruski terijer – nas Fedor s Zolotogo Grada



Pobednik otvorenog razreda – nas Ruslan s Zolotogo Grada

Pobednica, najbolja zenka, klupska prvakinja, sampionka internacionalnog kluba ”Crni Terijer”, Moskva – nasa Kalinka’s Gloria Slovenska Dusha

Najlepsa beba u rasi – nas Zlatibor Slovenska Dusha
Najlepsi muski stenac – nase unuce – Aleksei Civitas Sancti Demetrii

Najlepse stene u rasi i najlepse stene izlozbe – nase unuce – Anastasia Civitas Sancti Demetrii

Нема коментара:

Постави коментар